arena podcast

De arena zwempodcast

In ‘De arena zwempodcast’ gaat zwemjournaliste Nanda van Heteren in gesprek met wedstrijdzwemmers, collega’s uit de zwemwereld en experts om in diepgaande gesprekken informatie en inspiratie op te doen die meteen door de wedstrijdsporter toegepast kan worden. Dit levert voor deze specifieke doelgroep herkenbare, leerzame en vermakelijke afleveringen op.

Foto: Kees-Jan van Overbeeke van www.ZwemSportFoto.nl 

Jingle: muzikant Joris Libert van Instagramaccount @feelfiction

Aflevering 7:

Wist je dat meervoudig Europees zwemkampioene Marrit Steenbergen ook wel eens last van water in haar brilletje tijdens een wedstrijd? Ze vertelt er openhartig over, hoe ze hiermee omgaat én hoe zij zich hierop voorbereid. Verder komt een terugblik op haar zwemloopbaan tot nu toe ter sprake en praat zij over Parijs. 

Aflevering 6:

Drievoudig paralympisch zwemkampioen Rogier Dorsman, die een visuele beperking heeft, zwemt, omdat hij het leuk vindt. Het was vroeger al zo en dat is in zijn professionele carrière zo gebleven. Hoewel hij van toernooi naar toernooi leeft en de Wereld Kampioenschappen als eerste in de agenda staan, blikt hij alvast vooruit op Parijs. 

Aflevering 5:

Voor triatleet Suzanne Brummel is het zwemmen veranderd toen zij de overstap maakte van wedstrijdzwemmen naar triatlon. Wat er op zwemtechnisch gebied anders is en hoe zij dat heeft ervaren, vertelt ze uitgebreid. Ook gaat zij dieper in op hoe zij omgaat met druk nu haar prestaties nauwkeurig gevolgd worden. 

Aflevering 4:

Official Jos Bosman heeft een schat aan ervaring opgedaan aan de badrand. Hij blikt uitgebreid op zijn loopbaan in deze functie terug én vooruit. Ook vertelt hij op welke bijzondere manier hij zijn eerste wedstrijd vanuit deze positie meemaakte en meteen het spreekwoordelijke diepe in dook op de Kringkampioenschappen. 

Aflevering 3:

Lisa Kruger, wisselslagspecialiste, vertelt hoe je gemotiveerd kan blijven wanneer je voor de derde keer dezelfde cyclus afwerkt. Daarnaast blikt Lisa uitgebreid terug op haar tijd na het Paralympisch goud (100m schoolslag) in Rio de Janeiro, die ze volgens zichzelf niet verdiende. 

Aflevering 2:

Masterszwemmer Rob Hanou vertelt, met een heftige anekdote uit het verleden, waarom de arena jammer zijn favoriete arena attribuut is. Met zijn jarenlange ervaring, worden veel verhalen van toen en nu vertelt. Ook de vergelijking met vroeger wordt regelmatig gemaakt en staat stil bij de opkomst van het Nederlandse masterszwemmen. 

Aflevering 1:

Influencer Melissa Buijens begon op haar 32e met de zwemsport. In deze aflevering vertelt zij welke weg zij heeft afgelegd, welke obstakels zij hierin tegenkwam en hoe zij daarmee omging. Ook geeft ze als ervaringsdeskundige tips en is haar favoriete arena attribuut, de snorkel, hét onderwerp van het gesprek!