Terugkomen in je workout routine na je vakantie? Wij helpen je!

list In: arena Op: comment Comment: 0 favorite Hit: 59

Ben je lekker op vakantie geweest en wil je weer beginnen met je workout routine? Lees dan snel verder. 

Na je vakantie, waarin je waarschijnlijk minder hebt bewogen en meer hebt gegeten dan normaal, kan het moeilijk zijn om weer terug te komen in je workout routine. Om weer in je ritme te komen, is het belangrijk om weer geleidelijk te beginnen. In deze blog gaan we het hebben over dryland training, die zowel langzaam als progressief is. Uiteraard kun je, afhankelijk van je persoonlijke wensen, variëren in de oefeningen.

Als je niet meteen in het zwembad wilt trainen, heb je twee opties: klassiek hardlopen of trainen in de sportschool. De eerste optie is makkelijk en goedkoop (je kunt het overal doen en hebt geen lidmaatschap van de sportschool nodig), terwijl de tweede optie wat organisatie vereist en je idealiter begeleid zou moeten worden door een personal trainer.

Hieronder hebben we een klein programma samengesteld waarmee je je workout routine weer kunt opstarten, dat in drie sessies voor ten minste twee weken kan worden herhaald.

1. 15 minuten hardlopen

2. 20 minuten oefeningen voor de armen, waarbij je alleen je eigen lichaamsgewicht gebruikt:

Intra-extra arm rotaties

Flexie extensie arm oefening

3. 10 minuten rustig hardlopen

4. Stretchen, en dan vooral de benen, de biceps femoris spier (aan de achterkant van het bovenbeen), de quadriceps en de gemellus spier (heupen).

Ben jij klaar om weer actief te zijn? We wensen je veel succes!

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
  • Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password