Voor de eerste keer naar het zwembad?

list In: arena Op: comment Comment: 0 favorite Hit: 654

10 dingen die je moet weten als je voor de eerste keer naar het zwembad gaat.

Naar het zwembad gaan is voor ons, bij arena, natuurlijk een van de favoriete dingen om te doen. Ervaren zwemmers, professionals en recreatieve zwemmers weten allemaal wat ze mee moeten nemen naar het zwembad en hoe ze zich het beste voor kunnen bereiden op een zwemtraining. Ben je pas net begonnen met zwemmen? We hebben een lijstje voor je gemaakt met 10 dingen die je moet weten als je voor de eerste keer naar het zwembad gaat. Zo kun jij optimaal voorbereid je eerste duik nemen!

1. Wat moet ik meenemen naar het zwembad?
Voordat je gaat, pak je natuurlijk eerst alles in wat je nodig hebt: badpak of zwembroek, badmuts, zwembril, slippers, drinkfles en een handdoek.

2. Wat voor soort zwemkleding draag ik in het zwembad?
De juiste zwemkleding kiezen hangt af van je persoonlijke smaak en voorkeur en hoe vaak je zwemt. Het is belangrijk om zwemkleding te dragen waarin je je comfortabel voelt, zodat je je alleen om het zwemmen druk hoeft te maken. Wij adviseren je om geen zwemkleding voor het strand te dragen, maar zwemkleding die is ontworpen voor het zwembad. Hiermee kun je duiken en draaien, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je zwemkleding afzakt of niet meer goed zit.

3. Heb ik trainingstools en accessoires nodig?
Als je eigen trainingstools hebt, zoals zwemvinnen, handpadles of een pullbuoy, dan kun je deze natuurlijk meenemen. Heb je geen materiaal, vraag dan in het zwembad of je dit mag lenen.

4. Heb ik een neusclip en oordoppen nodig?
Behalve om gezondheidsredenen, heb je over het algemeen geen neusclip en oordoppen nodig. Als je vaak oorontsteking hebt of je hebt last van het geluid van water in je oren, dan kunnen oordoppen erg nuttig zijn. Een neusclip is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Veel zwemmers vinden een neusclip bijvoorbeeld handig tijdens de rugslag of bij het gebruik van een snorkel. Het is echter het beste om geen neusclip te gebruiken tijdens het leren van de juiste zwemtechnieken.

5. Wat is de juiste leeftijd om met zwemmen te beginnen?
Zwemmen is echt voor iedereen! Je kunt met je baby naar het zwembad gaan om te babyzwemmen. Daarnaast bieden veel zwembaden ook lessen aan om kinderen vertrouwd te laten worden met water en natuurlijk om te leren zwemmen, terwijl ze spelletjes doen en rondspetteren. Om zwemmen nog leuker te maken, heeft arena de vrolijke ARENA FRIENDS collectie.

6. Ik ben bang voor water, wat moet ik doen?
Het kan erg spannend zijn om voor de eerste keer naar het zwembad te gaan, maar maak je niet druk! Er zijn genoeg zwemcursussen voor beginners, jong en oud, om je op je gemak in het water te laten voelen. Vertrouw op de zweminstructeur van het zwembad, die je niveau beoordeelt en je vertelt welke cursus het beste past bij jouw behoeften. Als je besluit om groepslessen te nemen, kun je met veel andere zwemmers samen trainen.

7. Moet ik me aanmelden voor een zwemles of kan ik zelf zwemmen?
Als je een beginner bent, adviseren we je om de eerste paar keer dat je naar het zwembad gaat, lessen te nemen. Hierdoor kun je je techniek verbeteren en de basis leren, zodat je beter en met meer zelfvertrouwen kunt zwemmen. Als je al een goede zwemmer bent, kun je lessen voor gevorderden nemen of gewoon zelf zwemmen. Ben je op zoek naar het juiste trainingsschema voor jou? Kijk dan eens bij ARENA SWIM
, de eerste digitale collectie van trainingsschema’s voor alle soorten zwemmers.

8. Hoe diep is het water in een zwembad?
Niet alle zwembaden hebben dezelfde vorm of grootte, maar over het algemeen is het ondiepe gedeelte om te zwemmen 1,20 m en gaat dit tot 2,5 of 3 m bij het diepe. De diepte staat meestal aan de zijkant vermeld, maar als je twijfelt kun je het altijd aan de badmeester of -juffrouw vragen.

9. Kan ik in het zwembad duiken?
Ook dit varieert van zwembad tot zwembad. Elke zwembad heeft eigen regels met betrekking tot duiken, zowel vanaf de startblokken als vanaf de rand. Dit hangt af van de diepte van het water en de activiteiten die in het zwembad plaatsvinden. Wil je graag duiken, vraag bij de staf na wat de regels zijn.

10. Is eten voordat ik ga zwemmen een goed idee?
Het is belangrijk om genoeg energie voor je training te hebben, dus neem gerust voor het zwemmen een gezonde snack of een lichte maaltijd. Vermijd grote maaltijden en zwaar voedsel. Afhankelijk van de dag en de tijd waarop je traint, kunnen kleine proteïne snacks erg handig zijn voordat je gaat zwemmen.

Veel plezier met zwemmen! 

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december