Wat zegt je zwemslag over jou?

list In: arena Op: comment Comment: 0 favorite Hit: 371

Wij hebben het voor je uitgezocht!

Als je wel eens je horoscoop leest, kan het best zijn dat sommige dingen verrassend goed kloppen. Hierdoor dachten wij: wat zegt onze manier van zwemmen eigenlijk over ons als persoon? Lees snel verder en kijk of het klopt.

Lange afstanden of…?
Om te beginnen eerst dit: freestylers kunnen in twee groepen worden verdeeld. Je hebt namelijk sprinters en afstand zwemmers. Laten we met de laatste groep beginnen. Trainen voor het racen van lange afstanden zegt veel over de hoeveelheid geduld die je hebt. Niet iedereen kan uren naar een zwarte lijn op de bodem van een zwembad staren, met slechts minimaal menselijk contact tussendoor. Als een direct gevolg van verveling die ongetwijfeld gepaard gaat met de lange sets, heb je een levendige verbeeldingskracht door het dagdromen. Je weet hoe je een bepaald tempo moet aanhouden, of het nu voor een kilometer of een 10 kilometer open water race is, waardoor je uiterst betrouwbaar en zelfbewust bent.

…sprinten?
Sprinters zijn een heel ander soort zwemmers. Je raakt snel verveeld en afgeleid, dus het is beter om het kort en krachtig te houden, vooral als het om trainingen gaat. Je maakt snel besluiten, maar bent ook extreem gericht op details en beschikt over een finesse die cruciaal is voor een sprintrace waarin elke milliseconde telt. Je stopt veel energie in alles wat je doet en toont makkelijk enthousiasme, vooral als je coach je laat duiken.

Rugslag: voorzichtig, maar optimistisch
Het botsen tegen de muur of zelfs teamgenoten is bij de rugslag niet vreemd. De rugslag is de enige zwemslag waarbij je niet voor je kunt kijken, dus geef je de voorkeur aan voorzichtig zijn. Net zoals in de laatste 200 meter rugslag, waarbij je lichaam schreeuwt van de pijn en je naar de eerste glimp van de vlaggen zoekt, ben je een optimist en vertrouw je erop dat alles uiteindelijk wel goedkomt.

Schoolslag: intens, met rust en toewijding
Schoolslag lijkt iets te zijn wat je bij je geboorte van nature hebt meegekregen of wat juist volledig ontbreekt. Als je in de categorie zwemmers valt die erin gespecialiseerd is, moet je een zekere mate van zelfvertrouwen hebben die je in staat stelt om schoolslag te doen in een overvol opwarmbad, ondanks de blikken van anderen. Je benadert dingen met intensiteit, maar hebt de rust en toewijding die nodig zijn om kritiek en correcties over de kleinste details van je slag te accepteren.

Vlinderslag: extreem doelgericht en een tikje arrogant
Je vindt pijn niet erg en je hebt de traanbuizen van een kampioen van de ontelbare baantjes die je hebt besteed aan het tegenhouden van je tranen. Je bent extreem doelgericht, gefocust en een beetje arrogant, omdat, nou ja…na het doorstaan van vele sets voel je af en toe de behoeft om wat op te scheppen.

Multitasker: besluiteloos, maar enthousiast
Je bent gecoördineerd, in het water ten minste, en bent eraan gewend om meerdere dingen tegelijk te doen. Je kunt simpelweg niet kiezen tussen de verschillende zwemslagen, je wilt alles hebben en hebt de neiging besluiteloos te zijn over je beslissingen. Je hebt het nodige enthousiasme om meerdere slagen te trainen en hebt een talent om naadloos van de ene activiteit naar de andere over te stappen.

Ongeacht welke zwemslag je het beste ligt of in welke categorie je valt, alle zwemmers hebben een aantal dingen gemeen: toewijding, motivatie en de liefde voor de sport.

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december